Abraham Achrenius, Tie taivaaseen

Abraham Achrenius Tie taivaaseen
Abraham Achrenius Tie taivaaseen

Turun linnankirkon saarnaaja ja Nousiaisten kirkkoherra Abraham Achrenius (1706-1769) oli lahjakas virsirunoilija, kirjailija ja voimakas herätysjohtaja. Kirja Tie taivaaseen kertoo miten Jumalan sana herättää kuulijat. He menevät hädissään kysymään tietä taivaaseen Jerusalemin vartijoilta. 

Matka on hengellinen: herätystä seuraa usko ja kilvoittelu. Tärkeintä on se, miten Jumala vaikuttaa ihmiseen sanallaan ja Hengellään. Heränneelle, tuntoihinsa tulleelle syntiselle tule tarve saada armo. Hän huomaa olevansa köyhä, sokea ja alaston. Silloin hänet opastetaan armoistuimen eteen puhdistautumaan Jeesuksen veressä. Matka jatkuu kohti taivasta uusin armon voimin, sanan valossa ja seurakuntayhteydessä. 

Kirja on ilmestynyt aiemmin nimellä Halullisten sieluin kysymys, viimeksi vuonna 1937, mutta tämä on täysin uusi ja nykykieltä. Nidottu, sivuja 152. ISBN: 9789523301115

Kirkkohistorian professori emeritus Jouko Talosen mielestä teksti tuntuu kulkevalta, vanhan ajan kristinopilta, joka on vaarassa hukkua aikamme pinnallisuuteen. Se iskee Sanan sielun ytimeen, julistaen syntiä ja armoa. Vanha hengellinen kirjallisuus on syvällisempää kuin nykyajan pintakiilto. Tämä on siis vaikutelmani.

Sanan tulee iskeä ja lyödä, haavoittaa ja sitten ja samalla tuoda kirkkaasti armo esille.-- Jouko Talonen

Lähetyshiippakunnan (Luthersäätiö) pastori luonnehtii kirjaa näin: Tänä päivänäkin Abraham Achrenius opettaa armonnälkäisille sieluille pelastuksen tien. Armon kyselijöitä on monenlaisia ja Jerusalemin vartijat, so. Jumalan valtakunnan saarnamiehet vastaavat armonetsijöille. Achreniuksen kirjassa viitataan myös lopunaikoihin ja siihen, että jo 1700-luvulla, jolloin tuo kirja on kirjoitettu, on maailma vaikuttanut olevan viimeisillään ennen Kristuksen paluuta. -- Ilpo Sinkko.

Tie taivaaseen on ilmestynyt aiemmin nimellä Halullisten sieluin kysymys, viimeksi vuonna 1937, mutta tämä on täysin uusi ja nykykieltä. Nidottu, sivuja 152. ISBN: 9789523301115 

Ei saatavilla e-kirjana.

Takaisin pääsivulle